top of page
dekouter 12-05-2014 PNG.png

Over ons

Praeses, Praesidium, Commilitones, …
Wa’s da allemaal?

Voor iedereen die de structuur van een studentenclub nog niet goed onder de knie heeft: hieronder de beknopte hiërarchie van De Kouter.

De Praeses…

…is DE grote chef van de club. Hij regeert, delegeert, beheert en amuseert deze toffe ploeg studenten, gesteund door het Praesidium. Je herkent hem aan een breed lint met een ‘flosjke’.

Het Praesidium…

…helpt de Praeses in deze zware taak. Het Praesidium bestaat uit een negenkoppige ploeg studenten waarvan iedereen een specifieke functie heeft. Evenals de Praeses wordt iedereen van het Praesidium (her)verkozen aan het eind van het academiejaar. Elk lid van het Praesidium wordt op de pagina 'Praesidium' kort aan het woord gelaten om zichzelf voor te stellen en hun functie te omschrijven. De leden van het Praesidium herken je aan hun breed lint.

De Commilitones…

…zijn de overige leden van de club die volledig zijn ‘ingewijd’ in De Kouter. Je herkent hen aan een smaller lint, gedragen op de rechterschouder.

De Schachten…

…zijn de nieuwelingen in de studentenclub. Zij zijn reeds gedoopt in het begin van het academiejaar, maar hebben nog geen ontgroening ondergaan. Pas als ze deze ontgroening (aan het eind van het academiejaar) overleefd hebben, worden ze volwaardig Commilitoon. Je herkent hen aan hun smaller lint, gedragen op de linkerschouder.

Promovideo

De Kouter 2021-2022

De Kouter 2021-2022

Video afspelen
bottom of page