top of page

PRAESIDIUM '23 - '24

Lucas 1.jpg

PRAESES

Beste lezer, toekomstig mede club lid Ik ben Lucas Antoniw, student van de richting luchtvaartechnologie die ik volg aan het VLOC en trots Clublid van de studenteclub De Kouter.

Het komend schooljaar kan ik met trots zeggen dat ik na 7 jaar aan mijn 3de en normaal laatste jaar, luchtvaartechnologie ga beginnen. Hopelijk slaag ik dit jaar en houden mijn ouders het bij 3 keer per week aan de schandpaal.

Zelf kom ik van het verre Limburg en zoals gebruikelijk in onze provincie en omdat het sneller is dan met de trein, verplaats ik mij wekelijks naar Oostende met paard en kar.
Ik begon alleen aan mijn studies en had nog geen echte connecties. Maar zoals voor mensen met gebrek aan haar, een toupet bestaat had ik voor mijn gebrek aan vriendschappen, studenteclubs. Dus ging ik kijken welke nu de beste club was. Na het vergaren van informatie over de verschillende opties, stak er eentje toch wel met de grootte van de kosten om tegenwoordig een lamp aan te doen, er boven uit, namelijk De Kouter. Ik heb me dan ook meteen ingeschreven en sindsdien is mijn leven hier rooskleurig geworden, gevuld met plezier en omringd met fijne mensen die ik mijn vrienden mag noemen.

Bij de Kouter is vervelen onbestaand, met de gemiddelde 2 activiteiten die we per week doen, heb je sowieso iets om naar uit te kijken, buiten school. Ook ga je enorm veel mensen ontmoeten waardoor je vele vriendschappen gaat creëren en dus mooie herinneringen gaat maken waar je nog levenslang aan zult terug denken.

 

In de kouter zijn er ook rangen en voor die rangen verschillende titels. In mijn persoonlijk leven heb ik diverse titels die verschillen met de situatie waar ik me in begeef. Hier zijn enkele voorbeelden: Als ik in het bejaardenhuis ben om mijn vriendin te bezoeken, noemen de bejaarde vrouwtjes mij “knappe gast“, als ik in de avond rond kuier in de streets van Oostende wordt ik nageroepen, “kijk daar een zwerver” bij familie feestjes noemen ze mij, “het ongelukje” omwille van redenen die even niet belangrijk zijn nu…

Maar in de Kouter heb ik de titel waar ik het meest trots op ben en die titel is Praeses.

Ik begon natuurlijk gelijk iedereen als schacht, daarna commilito, secretaresse en voor mijn huidige titel was ik de Vice-Praeses.

Zoals je ziet kun je met veel hard werk en een kleine omkoping van 5500 euro ook zo een titel bemachtigen. Samengevat, als je een studenten tijd wilt hebben die gevuld is met plezier en talloze vrienden, twijfel dan zeker niet en kom eens een kijkje nemen bij de club met de x-factor, de rolls-royce van de studentenclubs, de crème de la crème van Oostende, ... en wie weet tot snel bij een van de vele gratis activiteiten in den Twi!

 

​Lucas “Antonov” Antoniw

Praeses 2023 - 2024

praeses@dekouter.net

Orhan.jpg

VICE PRAESES

Well, hello there

 

Welkom dat je bent aangespoeld in de koningin der badsteden, Oostende. Je bent hier vast gekomen met één doel … genieten van het korte leven als student, met afstuderen als side quest. Wij, de beste en tofste studentenclub van de stad aan zee, helpen je aan de start van dit avontuur en daar voorbij.

 

Toen ik mijn zoektocht begon als independent kotstudent had ik nooit de intentie om me in te schrijven bij een studentenclub. Nog voor de eerste schooldag begon leerde ik deze vriendenkring als eerste kennen en was ik meteen overtuigd om toch het inschrijvingsformulier in te vullen. Vele jaren later heb ik geen enkele spijt van deze keuze en heb er alleen maar plezier mee beleefd en vooral veel vrienden mee gemaakt. Het studentenleven kan zwaar zijn in een stad van ellende, als Oostende. Maar De Kouter heeft me er doorheen geholpen.

 

Iedereen is meer dan welkom en hoe meer zielen hoe meer vreugd. Vriendschap staat centraal en ook jij hoort daarbij. Grijp deze kans om herinneringen te beleven die je voor altijd zullen bij blijven. Om elkaar beter te leren kennen nodigen we je uit op onze openingsactiviteiten. I’m counting on you!

 

Salute

Orhan “NAHOR” Aslan

Vicepreases 2023-2024

vicepraeses@dekouter.net

Jodi.jpg

PENNINGMEESTER

Hey, tis ik, Jodi ook wel Teddy genoemd.

Ik heb de eer om het schip te sturen als penningmeester van de meest swingende en bruisende club in Oostende, niemand minder dan de legendarische Kouter!


Deze schone job hebben ze mij toegewezen om al jullie centjes te beheren en is het mijn plicht ervoor te zorgen dat de kas blijft rinkelen en de goede tijden blijven rollen.
Naast geld beheren doe ik ook nog iets anders in mijn leven. Ik zit in mijn 2 de jaar bachelor bouwkunde, jaja nog een vrouwelijke Bob de Bouwer! Woa goat de weireld natoe? Naast muurtjes metselen en geld tellen kun je me ook terugvinden tussen de koetjes en de kalfjes.

Genoeg over mezelf, nu een beetje sluikreclame maken voor onze prachtige studentenclub met toffe ventjes en grietjes. Wil je ons beter leren kennen, kom dan zeker eens af naar onze gratis vaten of andere activiteiten die we organiseren. Als je op zoek bent naar een studentenleven dat niets minder dan geweldig is, zoek dan niet verder dan de Kouter.

Duimen omhoog, we heffen één glas of meer in de enige echte Twilight dit jaar.
Tot snel, we goan toen eke het zwin deur de bièten jagen!

Beestige groetjes

 

 

Jodi “Teddy” Verbeke
Penningmeester 2023-2024
Penningmeester@dekouter.net

Amber (2).JPG

SECRETARIS / WEBMASTER

Ieeeeeepppp

Mijn naam is Ambierr en ik zal beginnen met mij eens kort voor te stellen. Mijn interesses wisselden door de jaren heen van ballet naar paardrijden, luchtacrobatiek, tennis, zwemmen, theater, figuraties… en ben ik op een of andere rare manier ben ik in de bouw terecht gekomen!

Super handig (of niet) woon ik toevallig ook in hartje Oostende. Sinds een jaartje of 3 is dit mijn nieuwe thuisbasis of zoals de meeste zeggen ik ben een ‘aangespoelde’.

Swat, mijn eerste twee studentenjaren zitten er al op en AMAI wat heb ik ervan genoten!! Afgelopen twee jaar hebben we gelachen, gezongen, gefeest en zoveel ZOTTE momenten beleefd, kortom we hebben 100% geleefd!! Ik ben zo dankbaar voor alle mensen die ik dankzij De Kouter heb ontmoet. Hechte vriendschappen voor het leven😊

Onder ons gezegd en gezwegen heb ik eerst wel even getwijfeld om in de club te komen, maarrrr achteraf geen seconde spijt van gehad! Want hier staat plezier centraal! En nenee bij ons hoeft niemand te drinken.

Dit jaar vervul ik opnieuw met trots de functie webmaster. Ik zal jullie op de hoogte brengen van alle onze beestige Kouter-activiteiten en bezorg jullie de zotste sfeerfoto’s. SMILE:)            Dat is nog niet alles, om dat ik jullie allemaal zo graag zie, nam ik de functie secretaris er ook maar bij ;). Wekelijks stuur ik jullie de fameuze koutermail!

Dus nu nog een boodschap van algemeen nut:

Aan allen die genieten van het studenten leven PROFICIAT, aan allen die da niet doen…

breng er verandering in!! you know what to do;)

See u soon:)))

Byee

 

 

Amber “Ambier” Colson

Secretaris 2023-2024
Webmaster 2023-2024
secretaris@dekouter.net

webmaster@dekouter.net

Kasper.jpg

CANTOR

Gegroet stervelingen!

Tot jullie spreekt de voormalige en toekomstige Cantor van de meest verfijnde studentenclub der Belgische kustlijn: De Kouter!

Waarom ze mij twee jaar op rij deze magnifieke functie hebben gegeven, god mag het weten… Misschien komt het door mijn nachtegaal stem of ongezien sfeer makend vermogen of wie weet zelfs door mijn oorverdovend gebrul dat, buiten iedere Oostendse zwerver uit zijn slaap kan halen, zelfs u weliswaar ooit eens zal aanhoren.

Naast ‘ploatjes’ draaien op ne goeien boît is dit feestbeest naar het schijnt ook een fervent stuntpiloot. Statistisch gesproken kan ik dus stellen dat ik met m’n zweefvliegtuig al vaker van de grond ben geweest dan de gemiddelde inwoner van ‘t Hazegras.

Maar bon, nu terug over de club… Ik zal het in tegenstelling tot mijn mede praesidiumleden kort en bondig houden… Dat bespaart jullie weer nutteloze leestijd die jullie anders in onze prachtclub zouden kunnen spenderen. Wij bieden u, als toekomstig lid (feut, schacht, comilitones of misschien zelfs Praesidium) één van de meest onvergetelijke jaren uit uw jeugd en alle andere jaren die nog mogen volgen aan. Lijkt een vereeuwiging van herinneringen en uw aanwezigheid in onze club een aangenaam voorstel, twijfel dan zeker niet en schrijf je nu in! Wij kunnen alvast niet meer wachten om u te mogen verwelkomen.

Hoogachtend en Kouterlijke groeten

Kasper “Leonardo” Hofmans

Cantor 2023-2024
cantor@dekouter.net

Arne.jpg

ZEDENMEESTER

Ne goeie noene allemaal,

Ik, de heer Arne Geerardyn heb het genoegen gekregen om dit jaar verkozen te worden om de meest sadistische functie van al uit te voeren, Zedenmeester! Ik kan in woorden noch daden uitdrukken hoe gelukkig ik hiermee ben!


Een studentenclub functioneert jammer genoeg niet zonder hier en daar wat principes en regels. Indien deze niet nageleefd worden zal ik er persoonlijk voor zorgen dat deze goed in je oren worden geknoopt.


Maar geen schrik, achter de harde functie schuilt een toch wat zachtere student.
Zolang je me niet onder de grond wil steken zullen we zeker en vast overeenkomen. Voor zowel een lekker hoppetheetje of een gewone babbel indien je dit heerlijk drankje niet drinkt.

Een studentenclub was voor mij niet echt een optie geweest voordat ik op kot terecht kwam. Ik stond hier niet voor te springen en het heeft niet veel gescheeld of ik was hier nooit terecht gekomen.
Maar godzijdank dat ik het toch heb gedaan. De activiteit, cantussen en de talloze herinneringen die ik al heb mogen meemaken met de Kouter zijn onvergetelijk.

De sfeer zit altijd goed, het gezelschap is geregeld zat wat het een fantastisch schouwspel maakt en we hebben natuurlijk ons eigen clubcafé wat alles mooi afmaakt.


Nog steeds niet overtuigd? Wel, wij sluiten nooit iemand buiten, of je nu man of vrouw bent, dik of dun, bierdrinkers of niet. Deze club maakt het enorm makkelijk om snel veel nieuwe mensen te leren kennen zodat je je rap thuis voelt in de anders dode stad, Oostende. Zo heb ik het toch gedaan en nu wil ik soms al niet meer naar huis!

Voor een tarwesmoothie groot of klein moet je weliswaar bij de Kouter zijn!
Peace, je zedenmeester, Plp

 

 

Arne “PLP” Geerardyn

Zedenmeester 2023 – 2024

zedenmeester@dekouter.net

Louise 1.jpg

SCHACHTENTEMMER

Piep, zie hier (kleinste) schachtentemmer van het jaar!

Aangespoeld als strever in Oostende, met grootse plannen om Bobbin de bouwerin te worden, was ik in de verste verte niet van plan om in deze geweldige club te gaan. Tot ik verkozen werd tot schachtentemmer had ik men inschrijvingsformulier nog niet ingediend. Hoe dan ook ik ben op de dag van de Schachtenverkoop meegegaan en werd direct geïdentificeerd als Ezel! Speciale naam, maar een fantastisch biertje, al zeg ik het zelf.
 

Vanaf die dag heb ik ontdekt dat het dooie Oostende naast een zee ook een leven heeft.
Dit leven draagt een jas van prachtig blauw, parelwit en konings blauw. Nu dit gezegd zijnde, het leven hier is meer dan drinken en alcohol verslinden. Ja dit middel maakt vaak de beste ideeën los en zorgt voor hilarische momenten maar dit wil niet zeggen dat alles rond bier draait.

Normaal of niet normaal, ne strever of geen streven, alcoholieker of geen alcoholist . Als ik in deze fantastische club pas, dan gij zeker ook!
School gaat voor, dat beseffen wij ook. Geloof of geloof het niet, wij als praesidium studeren ook nog. Maar je moet ook een leven hebben naast het studeren. Waarom kom je anders naar zo’n prachtige dode stad als Oostende.
Dit leven gaat om het zand standaard tussen je tenen in je schoenen hebben. Het gaat over momenten maken die je voor de rest van je leven bij blijven. Het studentenleven is kort en daarom moet je alles nemen wat je kan nemen.

Voor degene die even competitief zijn als ‘moi’, ben altijd in voor een potje darten in de TWI (ons stamcafé, duuuh) dit als genetische doorgave van mijn schachtentemmer ‘mec’. Dus laat me weten als je ooit zin hebt om zwaar gebeat te worden, of om een prof als ik aan het werk te zien (huhum). Ik wil afsluiten met dat als je pilootje of bob de bouwer wil worden je daarom je leven niet moet laten liggen. Voetjes op de grond voor onze vliegmensjes en trueeltjes neer voor onze vakmann(in)en, het leven is meer dan blokken!

Laat ons zeggen dat ik er zin in heb, kan niet wachten om mijn nieuwe feuten te leren kennen!
See you later, alligator! “Broske” out, liefs Lou

 

Louise “Broske” Mestdagh

Schachtentemmer 2023 - 2024
schachtentemmer@dekouter.net

Billy.jpg

SPORT & CULTUUR

Jooow de manne (en manninnen)

Mijn naam is Billy en ik heb dit jaar de eer om sport en cultuur (aka spocu) te zijn van de beste en plezantste club van Oostende...de Kouter!

Op mijn pad naar Oostende heb ik een oceaan overgestoken en de landelijke Kempen doorkruist. Toen ik 2 jaar geleden in Oostende terecht kwam om luchtvaarttechnologie te studeren had ik nooit gedacht dat ik in het praesidium van een studentenclub zou zitten maar hier ben ik dan.
Na een eerste jaar zonder echte studentenlevenservaringen opgedaan te hebben gedaan (amai wat een mond vol) moest ik daar in mijn 2de jaar verandering in brengen.
De beste club om dat te doen bleek heel snel de Kouter te zijn. Na een jaar vol avontuur heb ik mij opgegeven als kandidaat spocu en ben ik dus ook verkozen.

Als spocu ben ik verantwoordelijk voor de sportieve en culturele aspecten van activiteiten en cantussen binnen de club. Als je graag een onvergetelijke studententijd wilt meemaken is daar in Oostende maar één adres voor.. de Kouter. Hopelijk drinken we dit jaar samen eentje (of meer) in den Twilight. Ik zie u daar!

 

 

Billy “Sweet Chilli” Basquin

Sport en Cultuur 2023-2024

sportencultuur@dekouter.net

Seppe.jpg

TAPMEESTER

Hallo (toekomstige) Kouter vrienden

 

Ik heb het genoegen om mezelf voor te stellen als tapmeester voor het komend jaar. Ik ben Seppe aka Tarzan, 2de jaars student in de richting Hernieuwbare Energiesystemen ook wel plat op z’n West-Vlaams genoemd (HES). Mijn Hobby’s zijn vrij divers wat er voor zorgt dat we sowieso wel iets gemeenschappelijks zullen hebben namelijk: surfen, klimmen, reizen en bierproeven.

 

Mijn taak als Tapmeester bestaat in grote lijnen ervoor te zorgen dat niemand van jullie dorst zal leiden. Als je het mij vraagt is dit toch 1 van de belangrijkste functies ;))

 

Ik hoop nu ook jullie zo snel mogelijk beter te leren kennen met een frisse pils (of natuurlijk iets anders) op een van onze komende activiteiten.

 

In elk geval tot snel!

Jullie tapmeester

Seppe “Tarzan” Vandendorpe

Tapmeester 2023-2024
tapmeester@dekouter.net

bottom of page