top of page

PRAESIDIUM '22-'23

PRAESES

Joooow!

 

Mijn naam is Melvin Cogghe, nu dat mijn jaar als Vice-Praeses erop zit, heb ik dit jaar de eer om de functie Praeses te vervullen binnen het praesidium, en daar ben ik uiteraard enorm fier op.

Ik ben geboren en getogen in het hartje van West-Vlaanderen genaamd Roeselare. Maar tijdens de week spendeer ik mijn tijd in het prachtige Oostende om hier en daar een poging te ondergaan om mijn lessen te volgen. Oostende is jammer genoeg geen enorme studentenstad maar daarom is ‘De Kouter’ hier om maximaal te genieten van dat zalige studentenleven. Je leert hier veel mensen kennen, binnen en buiten je richting die gedurende het jaar echte vrienden worden.

Met gemiddeld twee activiteiten per week hoef je je zeker niet te vervelen. Van cantussen tot een rustig avondje poolen of een kroegentocht, we doen het allemaal. We maken zelfs regelmatig ook andere studentensteden onveilig.

Hopelijk zie ik je straks op onze gratis vaten in ons stamcafé ‘De Twilight’ om wat pinten te verzetten.

 

Tot in den droai!

 

Melvin “M.I.L.F.” Cogghe

Praeses 2022-2023

Praeses@dekouter.net

VICE PRAESES

Beste lezer, toekomstig mede club lid Ik ben Lucas Antoniw, student van de richting luchtvaartechnologie die ik volg aan het VLOC en trots Clublid van de studenteclub De Kouter.

Het komend schooljaar kan ik met trots zeggen dat ik na 7 jaar ( ) aan mijn 3de en normaal laatste jaar, luchtvaartechnologie ga beginnen. Hopelijk slaag ik dit jaar en houden mijn ouders het bij 3 keer per week aan de schandpaal.

Zelf kom ik van het verre Limburg, een trein rit van 3 uur en na een kleine correctie van de NMBS komt het neer op nog altijd een magere 6 uur. Ik begon alleen aan mijn studies en had nog geen echte connecties. Maar zoals voor mensen met gebrek aan haar, een toupet bestaat had ik voor mijn gebrek aan vriendschappen, studenteclubs. Dus ging ik kijken welke nu de beste club was. Na het vergaren van informatie over de verschillende opties, stak er eentje toch wel met de grootte van de kosten om tegenwoordig een lamp aan te doen, er boven uit, namelijk de Kouter. Ik heb me dan ook meteen ingeschreven en sindsdien is mijn leven hier rooskleurig geworden, gevuld met plezier en omringd met fijne mensen die ik mijn vrienden mag noemen.

Bij de Kouter is vervelen onbestaand, met de gemiddelde 2 activiteiten die we per week doen, heb je sowieso iets om naar uit te kijken, buiten school. Ook ga je enorm veel mensen ontmoeten waardoor je vele vriendschappen gaat creëren en dus mooie herinneringen gaat maken waar je nog levenslang aan zult terug denken. In de kouter zijn er ook rangen en voor die rangen verschillende titels. In mijn persoonlijk leven heb ik diverse titels die verschillen met de situatie waar ik me in begeef. Hier zijn enkele voorbeelden: Als ik in het bejaardenhuis ben om mijn vriendin te bezoeken, noemen de bejaarde vrouwtjes mij “knappe gast“, als ik in de avond rond kuier in de streets van Oostende wordt ik nageroepen, “kijk daar een zwerver” bij familie feestjes noemen ze mij, “het ongelukje” omwille van redenen die even niet belangrijk zijn nu. Maar in de Kouter heb ik de titel waar ik het meest trots op ben en die titel is Vice praeses. Ik begon natuurlijk gelijk iedereen als schacht, daarna commilito en voor mijn huidige titel was ik de secretaresse (communicatieteef). Zoals je ziet kun je met veel hard werk en een kleine omkoping van 5500 euro ook zo een titel bemachtigen. Samengevat, als je een studenten tijd wilt hebben die gevuld is met plezier en talloze vrienden, twijfel dan zeker niet en kom eens een kijkje te nemen bij de club met de x-factor, de IS van de terreurgoepen, de rolls-royce van de studentenclubs, de crème de la crème van Oostende, ... en wie weet tot snel bij een van de vele gratis vaten in den Twi!

Lucas “Antonov” Antoniw

Vice -Praeses 2022-2023

Vicepraeses@dekouter.net

PENNINGMEESTER

Yuuuuw de manne,

De naam is Daan, maar noem me maar Lolly (lang verhaal). Sinds kort mag ik mezelf vol trots Penningmeester van de Kouter noemen.

Ik kwam hier 2 jaar geleden aan in Oostende en kende werkelijk niemand, #loner. Na een ‘spectaculaire’ voorstelling van de Kouter op campus was ik direct verkocht. Diezelfde dag nog ingeschreven en nooit spijt van gehad. Plots had ik een hele nieuwe groep maten waar iedereen meteen een klik had met elkaar, dat we allemaal flink wat pils lusten hielp ook wel.

Ik heb nog geen saaie dag gekend in Oostende sinds ik bij de Kouter zit. Naast de 2 vaste activiteiten per week kan je ons bijna elke dag vinden in ons stamcafé ‘Twilight’. Waar wij vooral veel leren voor ’t school, gezellige praatjes maken en ons helemaal naar de klote zuipen.

Klinkt dit als iets voor jou? Kom zeker eens een kijkje nemen in onze showroom, Langestraat 21 8400 Oostende.

 

Daan ‘Lolly” Van den Bosch


Penningmeester 2022-2023

Penningmeester@dekouter.net

SECRETARIS

JOW, de manne!

 

Ik zin Lukas ook wel gekend als Scaempi binnen De Kouter: lukaS verCAEMPst+I (ter verduidelijking).Ik ben woonachtig in de schoonste provincie van Vlaanderen namelijk West-Vlaandern, meer bepaald Waregem.

Ik zin altid gefascineerd geweest door et vliegwezn dus daarom lik het mij een fantastisch idee om in Oostende mijn studies voort te zettn. Al zere werd ik geconfronteerd met de verschillende studentenclubs en zin na een saai coronajaar lid geworden van De Kouter, zondr enig spijt ;). Aangezien der ier in Oostende gene klop te doen is brengt de De Kouter licht aant einde van den tunnel. Samen pintn pakken, bowlen, poolen, en natuurlijk Cantussen, t’kan nie op! Door lid te worden makte ook veel goeie vriendn die et kotleven ier eel wa plezanter maken.

Tis ook heel interessant om lid te worden alsde wa hulp nodig ed voor bepaalde vakken, der zal altijd iemand zijn die zal kunnen helpen voor verslagen of andere zever op te lossn.

Ik hope da ge na et lezn van et boekske nieuw trots lid zult worden van deze machtige studentenclub!

 

Hopelijk tot binnenkort ip een van onze gratis vaten!

 

Lukas “Scaempi” Vercampst

Secretaris 2022-2023

secretaris@dekouter.net

CANTOR

Beste Comi’s, ex-Leden en toekomstige schachten van onze club. Hier spreekt jullie Cantor in spe, Kasper Hofmans A.K.A. Leonardo, Leo. Mijn leeftijd: oud genoeg om mijn ne goeie Baco te tappen!

Ik ben afkomstig van’t Mechelse en ben hier in Oostende verzeild geraakt om mijn passie voor het vliegen achterna te gaan. Mijn hobby’s zijn zweefvliegen, ‘ploatjes draaien’, fitnessen, chillen en alles weer wegzuipen in de weekends, aanschouw de logica in mijn leven. Als tweedejaarsstudent Luchtvaart in Vives heb ik stilaan het besef gekweekt dat’t hier niet zoals in Leuven of Gent is maar dat we hier zelf zorgen voor een unieke sfeer of volgens het plaatselijk volk dat zegt: Leute.

Op dit moment heb ik lang naar uit gekeken: de start van een nieuw academiejaar. Ik kan sommigen al horen zuchten, but no worries. Iedere start van een nieuw academiejaar staat garant voor een frisse start, uwe kop eraf zuipen dat het geen naam heeft en vooral veeeel nieuwe mensen leren kennen. Ook aanstaande jaar hebben we tal van leuke activiteiten voor jullie in petto. De voornaamste activiteiten die bij jullie al misschien welgekend in de oren klinken zijn de Cantussen. Da’s mijn branche in zeker zin zegt. Mee zingen/schreeuwen… we don’t judge, met de beste Cantusliederen om vervolgens de keel te kunnen smeren met dat verrukkelijke gouden gerst, wie wilt dat nou niet??? Kortom als jullie van plan zijn jullie eerste jaar in Oostende wat ‘up the spicen’ twijfel dan zeker niet en sluit jullie aan bij de grootste studentenclub der badsteden! Dus hopelijk zie ik jullie wel verschijnen bij onze gratis vaten in ons stamcafé; Den Twi(light) en kan ik mij als trotse Cantor over jullie ontfermen.

Tot dan!

Cantor out.

Kasper “Leonardo” Hofmans

Cantor 2022-2023

cantor@dekouter.net

ZEDENMEESTER

 Jeep jeep

Mijn naam is Quinten Dereeper ook wel Reeper voor de maten.

De eerste 3 jaar van het middelbaar heb ik in Torhout gevolgd en de laatste in het VTI van Roeselare. Daarachter kwam ik terecht in Oostende. Van die keuze heb ik nooit spijt gehad aangezien ik hier al veel mooie momenten heb beleefd, en er ook nog veel mooie zal beleven. Zelf behoor ik ook tot de elite van Oostende, de bouwstudent! Hier leer je niet enkel alles over de bouw, maar je leert er ook de tofste mensen van de kust kennen (zoals ik )!

Vanaf de eerste dag dat ik De Kouter zag wist ik dat ik er in moest en ik heb me die keuze nooit beklaagd. Je leert hier zeer snel nieuwe mensen kennen waar een goede vriendschap uitgroeit.

Na af en toe een pintje te drinken snel of traag, doe ik het nog altijd even graag. En voor je het weet is het alweer het einde vant jaar. Het leek mij wel leuk om in de sporen te treden van Didi (zedemeester van vorig jaar). Zo gezegd en zo gedaan, want ik ben jullie zeden voortaan!

Zeg tot snel he juwww

Zeg hopelijk tot snel in de draai bij den Twi want I say goodbye

 

Quinten “Reeper” Dereeper

Zedenmeester 2022-2023

zedenmeester@dekouter.net

SCHACHTENTEMMER

Yo mec

De name die mij is gegeven bij mijn levensbaring is Maarten, maar in Oostende beter gekend als Mec.

Ikzelf kom van de schone stad Halle. Hier aan de marginale parel van de Belgische kust.. Oostende, spendeer ik mijn kostbare tijd in ons stamcafé den Twi... Euwhm ik bedoel de drink... Verdorie! DE STUDEERRUIMTE op het VLOC als 3e jaars student bemande Luchtvaarttechnologie.

Wegens mijn latere toevlucht naar Oostende als 1ste jaars student en de zo welgekende corona, heb ik nooit de kans gekregen om het echte studentenleven te ontdekken. Met het horen van de verhalen stak er toch 1 kring met kop en al bovenuit: De Kouter. Met ongeduld sleurde ik mezelf door mijn 1ste jaar om de proef op de som te nemen of alle verhalen die zich als een oorwurm in mijn hoofd hadden genesteld al dan niet uit de fabeltjeskrant kwamen. Bij de 1ste clubactiviteit zag ik dat het er spatte van passie en plezier en dat alle verhalen nog een understatement waren. Met wat ik zag, heb ik geen ogenblik getwijfeld om mij in te schrijven. Sindsdien heb ik geen moment spijt gehad en nieuwe mensen leren kennen die beste vrienden zijn geworden. Door al het studentikoze plezier was het jaar in een oogwenk voorbij en stonden we voor het belangrijkste moment: de verkiezingen. Hierbij stelde ik mijn kanidatuur voor schachtentemmer en heb deze functie in alle eer mogen ontvangen. Mijn doel is om jullie te kneden en te smeden tot echte leden van De Kouter. Mocht je nog enkele twijfels hebben spring dan eens zeker binnen en kom mee genieten van de gratis vaten.

Tot dan !

 

Maarten “Mec” De Bruycker

Schachtentemmer 2022-2023

schachtentemmer@dekouter.net

SPORT & CULTUUR

Hallo, ik ben Björn Deseyn

Al 19 jaar drink ik bier alsof ik ze zelf tap.

Ik ben de schoonste slaper van heel De Kouter! Daarom is het ook niet meer dan gepast dat ik dit jaar de functie ‘sport en cultuur’ mag beoefenen.

Dit is mijn 2e jaar dat ik in Oostende de café's afschuim op zoek naar een goede party-study balance, want soms moet je ook wel eens studeren tijdens het uitgaan heb ik gehoord. Ik lig vaak achteraan in het auditorium in de campus bouw aan het station van Oostende en ik studeer daar euh... (Twee keer raden) BOUW!!

Hopelijk zie ik u het komende jaar en kom zeker een pilsje pakken op de gratis vaten.

En dan mag je nu een adje doen.

- Credits to Donald Muylle   -

 

Björn “Tukker” Deseyn

Sport en cultuur 2022-2023

sportenultuur@dekouter.net

TAPMEESTER

Gegroet mijn medestudenten

Andrij is de name, in de club Swabi en ik zen geboren en getogen in hartje Limbuuuuurg. Mien erf(appartementje) bevind zich in het dorpke Zolder. Sommigen van ullie kenne da wel vant Circuit daar in Terlaemen (veel laweit altijd in mn hof). Nog een weetje is datk Oekraïense roots heb dus wie daagt me uit voor slav squat wedstrijd? ​

Mn secundaire hebk doorgebracht met de richting wetenschappen wiskunde, ma achteraf hadk genoeg van al die theorie en besloot ik om een meer technische richting in te gaan omwille van mijn passie voor de mechaniek en het sleutelen, de  bachelor Luchtvaarttechnologie stond daarom op mijn lijf geschreven. Kzie mezelve wel als nen handige harry en sta altijd paraat om de moaten uit de nood te helpen of een handje bij te steken. ​

Qua hobbies ist een beke nen ramp door de week probeer ik es te gaan zwemmen afhankelijk van de hoeveelheid cafésport dat er georganiseerd word door onze mooie club (geen vrees verveling da kennen we hier neit in Oostende) de plezantste hobby is vaneigens pinten pakken met de kameraden in den twi of genieten van het weer op het strand met een pintje in de hand. Int weekend doe ik vele kilometers met de moto en werk ik om al dat gouden genot te kunnen betalen xp De kouter… wat zou ik er zonder zijn? Het is dankzij de kameraadschap die ontstaan is met en via de Kouter dat we samen de “saaie” Corona periode hebben kunnen doorstaan. Het vorig praesidium heeft een vré groot efforke gedaan om ons jaar zo plezant mogelijk te maken en daar door wil ik opnieuw ook dit tweede jaar die moeite doen voor de club en uiteraard de nieuwe leden! Dit jaar zal ik jullie voorzien van alle drank tijdens de activiteiten of evenementen en dit steeds tegen democratische prijzen ​

De mazzeeeel! ​

See u at the gratis vat my G

 

Andrij “Swabi” Firman

Tapmeester 2022-2023

tapmeester@dekouter.net

WEBMASTER

Ieeeeeepppp

Mijn naam is Ambierr en ik zal beginnen met mij eens kort voor te stellen. Mijn interesses wisselden door de jaren heen en zo begon ik met ballet (klassiek en modern), paardrijden, luchtacrobatiek, tennis, zwemmen, theater, figuraties… en ben ik op een of andere manier ben ik in de bouw terecht gekomen!

Super handig (ofniet) woon ik toevallig ook in hartje Oostende. Hier kan ik nog zo’n verhaaltje over vertellen..

Want mijn leven kun je een beetje vergelijken met een kroegentocht: het begon allemaal in het onbekende dorpje Schepdaal, een beetje later trok ik in het donkere bos te Lennik, de volgende kroeg lag ergens in Anderlecht en tot slot ben ik (sinds 2 jaartjes) in Oostende beland, wie weet wat de volgende halte zou zijn??

Swat, mijn eerste studentenjaar zit er dus al op en AMAI wat heb ik ervan genoten!! Hiervoor nog eens dank aan het vorig praesidium, de geweldige activiteiten en zotte momenten:) Onder ons gezegd heb ik wel even getwijfeld om in De Kouter te komen, maaarrr achteraf geen seconde spijt van gehad! Dit jaar vervul ik vol trots de functie ‘webmaster’, ik zal jullie dus op de hoogte brengen van alle zotte activiteiten, maar dat is niet alles, ik sta ook in voor mega toffe sfeer foto’s. SMILE:)

Dus nu nog een boodschap van algemeen nut:

Aan allen die genieten van het studenten leven PROFICIAT, aan allen die da niet doen…

breng er verandering in!! you know what to do;)

See u soon:)))

Byee

 

Amber “Ambier” Colson

Webmaster 2022-2023

webmaster@dekouter.net

bottom of page