PRAESIDIUM '21-'22

Plakker_edited.png

PRAESES

Jow

 

Ik ben Thijs, Plakker in De Kouter. Ik kom uit Lede, tegen Aalst. Ik zit ondertussen in mijn derde jaar bemande luchtvaarttechnologie. Vorig jaar was ik vice-praeses en sinds dit jaar kan ik mijzelf met trots praeses van de beste studentenclub van Oostende en omstreken noemen.

Doordat Oostende nu niet bepaald de grootste studentenstad is, kan het hier soms echt dood lijken. Maar daarvoor is er De Kouter om tijdens die lange schoolweek het leed te verzachten.
Of je nu die saaie lesdag wilt vergeten door een pintje te gaan pakken, of hulp nodig hebt met leerstof, er is altijd één antwoord: De Kouter!

Toen ik twee jaar geleden voor het eerst in Oostende toekwam, dacht ik dat hier niets te beleven viel. Op het eerste van de vele gratis vaten in ons stamcafé ‘den Twilight’, voelde ik mij al direct welkom door alle leden van de club. Ik heb mij dan ook diezelfde avond nog ingeschreven en heb daar nog geen seconde spijt van gehad.

Je leert hier veel mensen kennen, binnen en buiten je richting die gedurende het jaar echt je vrienden worden. Met gemiddeld twee activiteiten per week hoef je je zeker niet te vervelen. Van cantussen tot een rustig avondje poolen, bowlen of een kroegentocht, we doen het allemaal. We maken zelfs regelmatig ook andere studentensteden onveilig.

Kom ons dus zeker vinden op één van de gratis vaten en je zult zien dat studeren aan zee tóch plezant kan zijn!

 

Thijs “Plakker” Verdonck

Praeses 2021-2022

Praeses@dekouter.net

242217446_601601767577966_6441362271851137076_n_edited.png

VICE-PRAESES

Joooow,

 

Mijn naam is Melvin, maar velen noemen me wel eens ‘milf’. Dit jaar heb ik de eer om de functie vice-praeses van De Kouter te vervullen. Ik ben geboren en getogen in het hartje van West-Vlaanderen genaamd Roeselare. Maar tijdens de week spendeer ik mijn tijd in Oostende omdat ik hier mijn 2de jaar Bouwkunde volg.

Oostende is geen enorme studentenstad maar daarom is De Kouter hier om toch maximaal te genieten van dat zalige studentenleven. Bovendien maak je hier talloze nieuwe vrienden om je iedere week rot te amuseren.

Hopelijk zie ik je straks op onze gratis vaten in ons stamcafé ‘De Twilight’ om samen een pint te drinken.

 

Melvin “M.I.L.F” Cogghe

Vice -Praeses 2021-2022

Vicepraeses@dekouter.net

Lieroi_edited.png

PENNINGMEESTER

Hey,

 

 Ik ben Sander Leroy. Ik ben afkomstig van Zillebeke dicht bij Ieper. Ik zit momenteel in het 2de jaar bachelor bouwkunde. En dit jaar zal ik de penningmeester zijn van De Kouter. In De Kouter noemen ze me ook wel ‘Lieroi’.

Vanaf de eerste schooldag ben ik in de studentenclub gegaan

om een leuke tijd te beleven. En dit is zeker gelukt. We hebben zeer veel toffe momenten meegemaakt. Heb nog altijd geen spijt van mijn keuze. De Kouter is een leuke, toffe bende.

Elke week organiseert De Kouter ongeveer 2 activiteiten. Dit zorgt voor de perfecte ontspanning tussen je studies. Twijfel niet en kom eens af naar de gratis vaten in ons stamcafé de Twilight dan leer je studentenclub eens kennen en is het misschien iets voor jou. In De Kouter is iedereen welkom en is er zeker plezier en bier gegarandeerd.

Ik kijk al uit om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Sander ‘Lieroi’ Leroy

Penningmeester 2021-2022

Penningmeester@dekouter.net

242041828_225219582988291_21318449982740

SECRETARIS

Beste lezer,

 

De naam die mij gegeven is op mijn geboorte dag is Lucas Antoniw, maar in de volksmond, waar ik mijn ware naam heb gekregen, noemen ze me “ enge jonge “. Maar voor de vrienden, waaronder jij dus misschien, het nieuwe kroost van De Kouter, is het lucas, luc, dirk, Eric maar vooral “Antonov” de keuze is aan jou.

Dit jaar begin ik aan mijn 2dejaar luchtvaarttechnologie aan het VLOC en sinds dit jaar kan ik met trots zeggen dat ik de secretaris ben van De Kouter. Vorig jaar kwam ik hier, net gelijk velen, alleen aan op mijn nederig stulpje, vanuit de andere kant van de wereld, namelijk Limburg, zonder enig gezelschap. Maar al gauw was ik op de hoogte gebracht van de studentenclubs die hier in Oostende te vinden zijn.

Uit de clubs stak er natuurlijk eentje uit, namelijk de kouter, de crème de la crème, de club met de x-factor, de IS van terreurgroepen, de rolls-royce van de studenteclubs. Geen seconde heb ik getwijfeld om me in te schrijven bij de kouter en sindsdien is mijn leven hier in Oostende rooskleurig geworden, gevuld met plezier en omringd met fijnemensen die ik mijn vrienden kan noemen.

Bij De Kouter is vervelen onbestaand, met de gemiddelde 2 activiteiten die we per week doen, heb je elke week sowieso iets om naar uit te kijken. Ook ga je enorm veel mensen ontmoeten waardoor je vele vriendschappengaat creëren en dus mooie herinneringen gaat maken waar je nog levenslang aan zult denken.

Twijfel dus zeker niet en kom gerust eens een kijkje nemen en wie weet tot binnenkort!

 

Lucas “antonov” Antoniw

Secretaris 2021-2022

secretaris@dekouter.net

Peppi_edited.png

CANTOR

Salut les copains!

 

 Ik ben Pepijn Pollentier, ook wel Peppi genoemd door de vrienden en Snoepie door de ladies xp. Ik kom uit de wereldstad van West Vlaanderen: ‘Diksmude’ en ben in Oostende beland door mijn passie: de bouw.

Tijdens het schooljaar weet ik me wel bezig te houden. Ik studeer bachelor Bouw aan de Vives te Oostende en het is dus vanzelfsprekend dat ik geregeld tussen de boeken kruip (kuchkuch). Mijn grootste bezighouding tijdens het academiejaar is me engageren voor de studentenclub die ik ‘ in ert en nieren’ in me draag: De Kouter!

Ik had me geen betere start van m’n eerste academiejaar kunnen voorstellen. Ik begon als een schuchtere student, maar ben gegroeid tot een extrovert zangtalent! In mijn tweede jaar had ik mijn zinnen gezet om in het praesidium te gaan om nog meer Kouterervaringen op te doen. Helaas was corona de boosdoener vorige jaar en hebben we als praesidium ons best gedaan om er toch een 'normaal' jaar van te maken. MAAR dit jaar is corona bijna vergaan! We hebben een jaar goed te maken als studentenclub. Dat is ook de reden waarom ik dit jaar de functie van cantor nog eens op mij zal nemen. Ik hou wel van een feestje en natuurlijk van dat goudgeel gerstenat, maar als het aankomt op activiteiten/cantussen organiseren ben je met mij ook wel wat.

We organiseren in het begin van het jaar talrijke activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Samen vormen we een hechte vriendengroep. Dus wil je mij, deze gekke cantor, of een ander praesidiumlid ook wel eens ontmoeten, we meet you in Oostende.

 Ik wil maar zeggen: voel je dat je gekke zelf vanbinnen niet de vrije loop kan gaan in het begin van het academiejaar, schrijf je dan in in de Kouter want wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: de Kouter is een thuis voor iedereen!

Peace out ! Mic drop! Cantor ex!

‘Peppi’ Pollentier

Cantor 2021-2022

cantor@dekouter.net

Didi_edited.png

ZEDENMEESTER

 Hey hey

 

Mijn naam is Dieter Depoorter ook wel didi voor de vrienden en vriendinnen. Ik ben afkomstig vanuit de Vlaamsche velden namelijk Langemark. In de jaren voor 2019 kon je me vinden in het VTI Ieper waar ik bouw volgde.

Ik vond de weg naar Oostende door men hart te volgen en te kiezen voor de opleiding bachelor bouw.

In deze opleiding leer ik alles over de bouw! Maar wat ik niet leerde in deze opleiding is een vriendschap opbouwen! Nee dit leerde ik in onze studentenclub De Kouter. Na het kopen van m’n boeken op de eerste schooldag besloot ik al snel om me in te schrijven in de studentenclub, ahja student zijn en niet in een studentenclub zitten da zou pas een fout zijn! De saaie avondjes op kot werden al gauw toffe onvergetelijke avonden met de vrienden van de kouter.

Een pintje hier een pintje daar en plots was het einde van het schooljaar daar! Om maar te omschrijven hoe vlot het ging! Bij het einde van het jaar kwam dan ook de onvermijdelijke vraag of ik in het preasidium wou gaan... tuurlijk zei ik ja en stelde me kandidaat voor zedenmeester. Wat trouwens de functie was van mijn Peter. Ondertussen wordt het komende jaar mn 2de jaar als Zedenmeester.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel hè!

Tot later en onthoud, met een pilsje in de hand gaan we door het hele land! Xp

Greets de Zedenmeester Dieter

 

Dieter ‘Didi’ Depoorter

Zedenmeester 2021-2022

zedenmeester@dekouter.net

Toone_edited.png

SCHACHTENTEMMER

Yeepse les gars!

 

Mijn naam is Anton Spiessens in de kouter wel beter gekend als “Toone”. Dit academiejaar zal ik ervoor zorgen dat alle nieuwe eerstejaars in’t gareel lopen en maken dat ze de kans krijgen om volwaardig lid te worden van de beste club uit Oostende en omstreken!

Ik kom uit het alom bekende dorp Boavekove, daddes een djilgemjinte van Oarelbeke. Meskiens kendje minne gebuur Gerrit Callewaert! Tijdens de week laat ik het paradijs Bavikhove achter mij om mij te concentreren op het uitgaan, euh ik bedoel mijn studies.

Ik studeer bouw aan de Vives (joat ant station)! Verder vul ik mijn tijd met mijn maten in De Kouter!

 Hopelijk zie ik jou nog op een van de startactiviteiten! Tot ton!

 

Anton “Toone” Spiessens 

Schachtentemmer 2021-2022

schachtentemmer@dekouter.net

241805356_188873966677166_38961976554557

SPORT & CULTUUR

Gegroet mijn medestudenten

 

Andrij is de name, in de club Swabi en ik zen geboren en getogen in hartje Limbuuuuurg. Mien erf(appartementje) bevind zich in het dorpke Zolder. Sommigen van ullie kenne da wel vant Circuit daar in Terlaemen (veel laweit altijd in mn hof). Nog een weetje is datk Oekraïense roots heb dus wie daagt me uit voor slav squat wedstrijd?

Mn secundaire hebk doorgebracht met de richting wetenschappen wiskunde, ma achteraf hadk genoeg van al die theorie en besloot ik om een meer technische richting in te gaan omwille van mijn passie voor de mechaniek en het sleutelen, de bachelor Luchtvaarttechnologie stond daarom op mijn lijf geschreven. Kzie mezelve wel als nen handige harry en sta altijd paraat om de moaten uit de nood te helpen of een handje bij te steken.

Qua hobbies ist een beke nen ramp door de week probeer ik es te gaan zwemmen afhankelijk van de hoeveelheid cafésport dat er georganiseerd word door onze mooie club (geen vrees verveling da kennen we hier neit in Oostende) de plezantste hobby is vaneigens pinten pakken met de kameraden in den twi of genieten van het weer op het strand met een pintje in de hand. Int weekend doe ik vele kilometers met de moto en werk ik om al dat gouden genot te kunnen betalen xp

De kouter… wat zou ik er zonder zijn? Het is dankzij de kameraadschap die ontstaan is met en via de Kouter dat we samen het “saaie” Corona jaar hebben kunnen doorstaan. Het vorig praesidium heeft een vré groot efforke gedaan om ons jaar zo plezant mogelijk te maken en daar door wil ook ik dit jaar die moeite doen voor de club en uiteraard de nieuwe leden!

De mazzeeeel!

See u at the gratis vat my G

 

Andrij “Swabi” Firman

Sport en cultuur 2021-2022

sportenultuur@dekouter.net

242086863_580185140076805_1065242406232562760_n_edited.png

TAPMEESTER

Jeeps

 

Ik z’n Lander, maar je mag mij ook wel “Bockie” noemen. Ik kom uit een boerengat in West-Vlaanderen, genaamd het prachtige Rollegem, neffest Kortrijk. Dit is gelegen in ’t zuiden van West-Vlaanderen. Ik zit dit jaar in mijn 2de jaar bachelor bouw.

Vorig jaar heb ik een machtige club gevonden, genaamd De Kouter! Dit is wel de zotste studentenclub van Oostende en omstreken. Toen ik hoorde dat ze gratis vaten gaven heb ik geen moment getwijfeld om eens te gaan loeren. Ik was dirrect verkocht en heb mij dan ook meteen ingeschreven. En eerlijk gezegd, ik heb er nog geen seconde spijt van!

De kouter is een echt paradijs voor iedere student. Iedereen is meer dan welkom in onze club. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en al veel leute meegemaakt ondanks die Corona, volgend jaar kan het enkel maar verbeteren. De Kouter organiseert een talrijk van verschillende activiteiten. Dit kan gaan van een gezellige avond in ons stamcafé de Twilight, beter bekend als “den Twi”, tot naar “de vaantjes” gaan in andere studentensteden.

Maar het studentenleven staat niet alleen maar voor uitzetten, dus zijn wij er ook voor jullie als er moeilijkheden zijn qua studies en helpen jullie gerust een handje verder!

Ik zal jullie tapmeester zijn vandejoare en kijk er dan ook enorm naar uit om samen met jullie al deze heerlijke vaten op te smullen!

Hopelijk tot bij de gratis vaten en vergeet jullie niet in te schrijven!

 

Lander “Bockie” Demuynck

Tapmeester 2021-2022

tapmeester@dekouter.net

242013562_1020945098743158_1388489771585

WEBMASTER

Hoi hoi keppetjes

 

Mijn naam is Maud maar jullie mogen “ Maudje” zeggen. Ik ben een geboren en getogen Bruggeling maar woon nu toch al 13 jaar in de prachtige stad waar jullie nu komen studeren, Oostende.

In de kouter gaan was mijn beste beslissing ooit, Oostende is nog nooit zo leuk geweest en een betere vriendengroep kan je je echt niet voorstellen. De kouter heeft zoveel te bieden, niet alleen mega toffe, leuke, grappige mensen zoals ik maar ook een heleboel leuke activiteiten heel het jaar door!

Yes yes, ik ben het enigste meisje in het Preasidium, maar onderschat mij niet! Ik kan heel goed mijn mannetje staan tussen al dit testosteron. Toch kan een beetje vrouwelijk verstand niet kwaad in een groep 😉 Ik ben één en al oor voor al jullie vragen en bezorgdheden, dus weet dat je altijd bij mij terecht! Eigenlijk geld dit zo voor alle Praesidium leden, het zijn allemaal echte schatjes!

Wat houdt er jullie eigenlijk nog tegen om af te komen?

See you soon, keppetjes!

 

Maud “Maudje” Smeyers

Webmaster 2021-2022

webmaster@dekouter.net